Pan tumaca – Catalaanse tomaatbroodjes
10-06-2011, 13:42
Bijgewerkt op: 19-05-2024, 12:38
Het recept voor pa amb tomàquet of pan tumaca – letterlijk ‘brood met tomaat’ – de typische tomaatbroodjes uit Catalonië.
Voor 4 personen
- 2 stokbroden
- 4 zongerijpte tomaten
- olijfolie van goede kwaliteit
- knoflook
Bereiding
- Snij het stokbrood in plakjes van ongeveer 2 cm dik en rooster ze lichtjes.
- Wrijf het brood in met het lookteentje (niet te veel, anders wordt de looksmaak pikant en overheersend). Wrijf ze vervolgens in met de doormidden gesneden rijpe tomaten.
- Werk de ‘pan tumaca’ af met een scheutje olijfolie en zout naar smaak. Dien het brood op met serrano- of ibericoham, of met andere Spaanse vleeswaren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier