Oekraïense borsjtsj
Voor 2 liter:
Voor 2 liter:
1 kop verse champignons
1 grote ui
3 el olie
2 koppen rode biet in reepjes
1 kop worteltjes in blokjes
1 aardappel
1/2 tl dille
1/2 tl peterselie
3 koppen in reepjes gesneden witte kool
1/2 kop tomatensap
2 knoflookteentjes
20 cl room of 1 citroen
zout en peper
2 liter water
‘Borsjtsj’ is Russisch voor berenklauw: de plant waarvan de soep oorspronkelijk was gemaakt. Hier volgt de Oekraïnse variant van de bekende zurige bietensoep. Snipper en fruit de ui en de knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze. Leg de bietenrepen, worteltjes, de in blokjes gesneden aardappel, dille en peterselie in een kom en overgiet met het water. Kook tot de groenten iets zachter zijn, voeg de witte kool toe en kook het geheel beetgaar. Voeg ui, champignons, tomatensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een dot zure room of voeg voorzichtig citroensap toe tot de borsjtsj net het goede licht zurige tintje heeft.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier