Noordzee-gratin

  • Moeilijkheid

Voor 4:

200 g kabeljauwfilet, 2 dl schaaldieren- of visfond

2 staven stoofprei

1 dl Heinz Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat

1 envelopje saffraandraadjes

2 dl room, boter

1 blik (400 g) Bonduelle Champignons de Paris 1ste Keus, uitgelekt

200 g grijze garnalen

100 g gemalen kaas (vb. Gruyère of Gouda)

Kook of stoom de vis gaar. Snijd de prei in fijne ringetjes en stoof ze beetgaar. Breng de fond samen met de tomaten en saffraandraadjes aan de kook en laat het mengsel tot de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nogmaals inkoken tot u een mooi gebonden saus hebt.Verdeel de prei, de paddestoelen, de garnalen en de in stukjes verdeelde vis over vier vuurvaste schaaltjes (of doet alles in 1 grotere ovenschaal). Overgiet met de saus, bestrooi met de gemalen kaas en laat gratineren in de oven tot alles een goudbruin korstje heeft.

Geef er stokbrood bij en versier elk schaaltje met één of enkele scampi’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content