Navarin van lamsvlees
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
800 g lamsvlees van nek of schouder
1 ui
1 wortel
2 selderstelen
1 lookteentje
2 takjes tijm en laurier
400 g gepelde tomaten
200 g boter
6 dl kalfsjus
peper en zout
Garnituur:
4 jonge wortel
200 g boontjes
8 vastkokende aardappelen
2 rapen
300 g knolselder
Versnijd het vlees in grove stukken, bak het vlees mooi bruin in hete boter. Bak de groenten aan in boter, kruid met peper en zout. Doe het vlees en de groenten in een grotere pot en deglaceer de pannen met kalfsjus. Doe look, tijm, laurier en gepelde toamten in de navarin en laat alles zachtjes stoven.
Reinig de groenten voor de garnituur, versnijd ze en kook ze afzonderlijk in gezouten water. Verwijder het vlees en passeer de saus. Werk de saus af met boter en doe er de groenten en vlees bij. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier