Mousse van verse witte kaas met wilde aardbeien

© Getty
Voor 4 personen
  • 500 gram verse, vette kaas (type fontainebleau)
  • 1 doosje vloeibare verse room
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 bakje wilde aardbeien
  • 4 gaascompresjes (klein model)
  • 4 bakjes bloeiende tijm
Bereiding
  1. Laat de kaas vooraf goed uitlekken en zet hem ongeveer een half uur in de koelkast. Klop de room met de mixer stijf en voeg pas daarna poedersuiker toe.
  2. Leg in elk kommetje een gaasdoekje, bedek het met de mousse, voeg de slagroom toe, versier met de aardbeien en werk af met een takje tijm.

Tip: om de slagroom mooi stijf te krijgen, vertrekt je bij voorkeur van vloeibare volle room. Giet deze eerst in een kom en zet minstens een uur in de koelkast voor je begint te kloppen.

Voor het opdienen 30 minuten koelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content