Moussaka
14-06-2012, 15:24
Bijgewerkt op: 21-10-2023, 17:34
Voor 4 personen
- 1 kg aardappelen
- 600 g ongekruid lamsgehakt
- olijfolie
- peper en zout
- 1 grote aubergine
- 1 gepelde knoflookteen
- 1 blik gepelde tomaten
- een handvol gemalen Parmezaanse kaas
- 2 dl bechamelsaus
- 75 g geraspte kaas
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet ze af, laat ze uitlekken en snij ze in plakken van 5 mm dik. Bak het gehakt in een scheut olijfolie, kruid met peper en zout. Snij de aubergine in plakken van 5 mm dik en bak ze gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Wrijf de bodem en de wanden van een ovenvaste schotel in met knoflook. Schik onderaan een laag aardappelplakken, dakpansgewijs over elkaar.
- Leg daarop een laag gehakt, een laag gepelde tomaten, Parmezaanse kaas, opnieuw aardappelen, dan aubergine, gehakt en ten slotte de bechamelsaus.
- Bestrooi de moussaka met geraspte kaas en zet in een oven van 220°C. Laat 30 min. gratineren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier