
Moussaka
Voor 4:
Voor 4:
1 kg aardappelen
600 g ongekruid lamsgehakt
olijfolie
peper en zout
1 grote aubergine
1 gepelde knoflookteen
1 blik gepelde tomaten
een handvol gemalen Parmezaanse kaas
2 dl bechamelsaus
75 g geraspte kaas
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet ze af, laat ze uitlekken en snij ze in plakken van 5 mm dik. Bak het gehakt in een scheut olijfolie, kruid met peper en zout. Snij de aubergine in plakken van 5 mm dik en bak ze gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Wrijf de bodem en de wanden van een ovenvaste schotel in met knoflook. Schik onderaan een laag aardappelplakken, dakpansgewijs over elkaar. Leg daarop een laag gehakt, een laag gepelde tomaten, Parmezaanse kaas, opnieuw aardappelen, dan aubergine, gehakt en ten slotte de bechamelsaus. Bestrooi met geraspte kaas en zet in een oven van 220°C. Laat 30 min. gratineren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier