Voor 4 personen:
2 maatjesharingen
1 appel (Granny Smith)
20 gram boter
sap van een halve citroen
5 cl Marasquin (vruchtenlikeur)
zuurdesembrood
1 dl zure room
dillepluimpjes
passievruchtgraantjes van 2 passievruchten
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Besprenkel met enkele druppels citroensap. Laat vervolgens de boter smelten en stoof de blokjes appel aan. Flambeer met Marasquin. Snijd repen zuurdesembrood (ter grootte van een maatjesfilet) en warm licht in de oven of toaster. Meng de zure room met de passievruchtgraantjes.
Leg, op een bordje, de gestoofde appeltjes op de toast. Schik daarop de maatjesfilet. Werk af met een streep zure room met passievrucht en enkele dillepluimpjes.
Recept: Stefaan Daeninck
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier