Maastrichtse tête de veau met augurkjes, zilveruitjes en ei
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
1 kg kalfsschenkel en -koteletten
2 fijngehakte grote uien
een mespuntje kruidnagelpoeder
3 laurierblaadjes
peper en zout
roux
3 el geconcentreerde tomatenpuree
een mespuntje nootmuskaat
een flinke scheut sherry
augurkjes
zilveruitjes
hardgekookt ei
Verwijder het overtollig vet van het kalfsvlees en doe het in een pan. Giet er koud water bij tot het vlees onder staat en doe er de fijngehakte uien, kruidnagelpoeder, laurierblaadjes en peper en zout bij. Breng aan de kook en laat in 25 minuten zachtjes gaarkoken. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen. Snijd het nadien in kleine stukken. Zeef het kookvocht en maak er een getomateerde bechamelsaus mee met de roux en de tomatenpuree. Kruid met kruidnagelpoeder, nootmuskaat en peper en zout, en breng op smaak met een flinke scheut sherry. Doe het vlees in een serveerschaal en giet er de saus over. Versier met augurkjes, zilveruitjes en kwartjes hardgekookt ei.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier