Langoustines met ganzelever, munt en chorizo

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

2 el fijngesneden venkel

1/2 el fijngesneden sjalot

1 kl fijngesneden gember

olijfolie

zoete rijstazijn

chardonnayazijn

8 langoustines

2 artisjokken

citroensap

2 el bloem

arganiaolie

1 sjalot

boter

50 g chorizo

scheut Noilly Prat

3 dl mosselsap

limoensap

2 dl opgeklopte room

12 kerstomaten

sherryazijn

een handvol munt

60 g ganzenlever

4 wontonvellen in olie gebakken sesamzaad

Meng venkel, sjalot, gember, olijfolie, de 2 soorten azijn en peper en zout voor de marinade en marineer er de langousti- nes 1 uur in. Maak de artisjokken schoon, snij de bodems vrij en kook gaar in water met peper, zout, citroensap en bloem. Giet af, laat uitlekken en pureer. Werk op met een scheut arganiaolie en kruid met peper en zout.

Stoof voor de emulsie de fijngehakte sjalot aan in boter. Voeg fijngesneden chorizo toe en bevochtig met Noilly Prat. Voeg mosselvocht toe en laat inkoken. Werk af met limoensap en room. Giet door een zeef.

Pel de kerstomaten en marineer in olijfolie, sherryazijn, peper en zout. Blancheer de munt, laat schrikken en mix fijn met olijfolie. Giet door een neteldoek. Snij de ganzenlever in balkjes van 1 cm dik, kruid met peper en zout en wentel in wontonvellen. Stoom 3 minuten.

Zet de langoustines even onder de grill tot ze lauw zijn. Snij de ganzenleverravioli’s doormidden en schik op de borden. Schik er de langoustines met de marinade bij, werk af met tomaten en artisjokpuree. Mix de emulsie en lepel het schuim over de bereiding. Versier met muntolie en gebakken sesamzaad.

Recept Viki Geunes, ’t Zilte

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content