Lamstajine
01-03-2012, 11:57
Bijgewerkt op: 01-09-2023, 13:32
Voorzie voldoende tijd voor deze lamstajine: dit gerecht moet tweeënhalf tot drie uur in de oven stoven.
Voor 4 personen
- 4 lamsschenkels, olijfolie
- 1 rode ui fijn, gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 el geraspte verse gember
- 1 el ras el hanout, kaneelstokje
- 2 el lichtbruine suiker
- 1 el vissaus
- 4 tomaten, grof gesneden
- 1 tl geraspte limoenschil (liefst biologisch)
- 500 ml kippenbouillon
- 2 aardappels, 2 zoete aardappels
- bosje koriander
- groene salade
Bereiding
- Verwarm de oven op 160 °C. Bestrooi de lamsschenkels met zout. Bak op hoog vuur bruin in olie. Neem uit de pan en leg in een tajine- of ovenschaal. Draai het vuur lager, bak de ui.
- Voeg knoflook en gember toe, bak 1 minuut. Voeg ras el hanout en kaneel toe, roerbak 2 minuten. Voeg suiker, vissaus, tomaten, limoenrasp en bouillon toe. Breng aan de kook. Neem van het vuur.
- Snijd alle aardappels in stukjes, doe bij het vlees, overgiet met saus. Dek af en laat 2,5 à 3 uur in de oven stoven tot het vlees van het bot valt.
- Bestrooi voor het serveren met gehakte koriander. Serveer de lamstajine met groene salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier