Lamstajine

Voorzie voldoende tijd voor deze lamstajine: dit gerecht moet tweeënhalf tot drie uur in de oven stoven.

Voor 4 personen
  • 4 lamsschenkels, olijfolie
  • 1 rode ui fijn, gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 el ras el hanout, kaneelstokje
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 1 el vissaus
  • 4 tomaten, grof gesneden
  • 1 tl geraspte limoenschil (liefst biologisch)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 aardappels, 2 zoete aardappels
  • bosje koriander
  • groene salade
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 160 °C. Bestrooi de lamsschenkels met zout. Bak op hoog vuur bruin in olie. Neem uit de pan en leg in een tajine- of ovenschaal. Draai het vuur lager, bak de ui.
  2. Voeg knoflook en gember toe, bak 1 minuut. Voeg ras el hanout en kaneel toe, roerbak 2 minuten. Voeg suiker, vissaus, tomaten, limoenrasp en bouillon toe. Breng aan de kook. Neem van het vuur.
  3. Snijd alle aardappels in stukjes, doe bij het vlees, overgiet met saus. Dek af en laat 2,5 à 3 uur in de oven stoven tot het vlees van het bot valt.
  4. Bestrooi voor het serveren met gehakte koriander. Serveer de lamstajine met groene salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content