Lamsfilet met verse rozemarijn, oesterzwammen en waterkerscoulis

Fresh Raw lamb tenderloin Fillet, Mutton Sirloin Meat on marble board with thyme. Black background. Top view © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Lamsvlees is altijd feestelijk. Serveer mooie lapjes met warme oesterzwammen en giet lamssaus en waterkerscoulis errond.

Nodig voor vier:

750 g lamsfilet

350 g oesterzwammen

1 takje verse rozemarijn

3 dl van lamsbeenderen en aromaten getrokken bouillon

1 bundel waterkers

1,5 dl olijfolie

Het vlees aan alle kanten bruinen in zeer hete olijfolie en kruiden. Het vlees uit de pan halen. Het vet uit de braadpan gieten en de bouillon in de pan doen. De verse rozemarijn toevoegen en het vocht tot de helft van het volume inkoken. De schoongemaakte oesterzwammen fruiten in olijfolie en kruiden met peper, zout en, indien gewenst, een weinig gekonfijte knoflook. De waterkerscoulis bereiden. Dompel de waterkers 15 seconden in 1,5 dl gezouten kokend water. Haal de waterkers van het vuur en giet een flinke scheut olijfolie in de pan. Mix alles tot een coulis en controleer de kruiding. Versnijd het warme vlees en leg de lapjes op warme borden. De warme oesterzwammen toevoegen en de lamssaus en de waterkerscoulis uitgieten. Bij deze bereiding kan men gekookte aardappelen geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content