Kroketjes van risotto

  • Difficulty

Serveer deze lekker knapperige balletjes met kaas en morieljes bij het aperitief.

1 kg arborio-rijst

5 sjalotten

bundeltje tijm

rozemarijn

look

0,5 l witte wijn

0,5 l jus van geweekte gedroogde morieljes

3 l gevogeltebouillon

200 g geraspte Parmezaanse kaas

truffelolie

panko (Japans broodkruim)

Bereiding

1. Stoof de arborio-rijst, samen met de gesnipperde sjalotten, het bundeltje tijm, de rozemarijn, en de look, tot de rijst glazig en warm is. Voeg daarna de witte wijn en de jus van geweekte gedroogde morieljes (de morieljes worden hier niet gebruikt) en 3 l gevogeltebouillon toe. Laat alles zachtjes garen tot al het vocht opgenomen is.

2. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas en truffelolie. Laat afkoelen.

3. Vorm met het geheel bolletjes en paneer in losgeklopt eiwit en panko (Japans broodkruim).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content