Serveer deze lekker knapperige balletjes met kaas en morieljes bij het aperitief.
1 kg arborio-rijst
5 sjalotten
bundeltje tijm
rozemarijn
look
0,5 l witte wijn
0,5 l jus van geweekte gedroogde morieljes
3 l gevogeltebouillon
200 g geraspte Parmezaanse kaas
truffelolie
panko (Japans broodkruim)
Bereiding
1. Stoof de arborio-rijst, samen met de gesnipperde sjalotten, het bundeltje tijm, de rozemarijn, en de look, tot de rijst glazig en warm is. Voeg daarna de witte wijn en de jus van geweekte gedroogde morieljes (de morieljes worden hier niet gebruikt) en 3 l gevogeltebouillon toe. Laat alles zachtjes garen tot al het vocht opgenomen is.
2. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas en truffelolie. Laat afkoelen.
3. Vorm met het geheel bolletjes en paneer in losgeklopt eiwit en panko (Japans broodkruim).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier