Kreeft op sla met zoet sausje en ganzenlever
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
2 kreeften van 500 g
court-bouillon
100 g ganzenleverpastei
1 krulsalade
kervel en bieslook
4 geschilde sinaasappels
in partjes gesneden (het sap opvangen)
25 g boter
vinaigrette (4/5 olijfolie en 1/5 basilicumazijn)
zout en peper
De kreeften koken in een court-bouillon en laten afkoelen. Het vlees uit de pantsers halen en in kleine stukjes snijden. De salade wassen, drogen, mengen met de vinaigrette en de stukjes kreeft en over de borden verdelen. De partjes sinaasappel rond de salade schikken. Het gerecht garneren met ganzenleverpastei, kervel, bieslook. Indien gewenst nog een weinig zout en peper toevoegen. Twee soeplepels sinaasappelsap inkoken. De siroop opkloppen met klontjes koude boter en de saus kruiden met peper en zout. Voor het opdienen een weinig sinaasappelboter over de bereiding gieten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier