Kreeft op sla met zoet sausje en ganzenlever

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

2 kreeften van 500 g

court-bouillon

100 g ganzenleverpastei

1 krulsalade

kervel en bieslook

4 geschilde sinaasappels

in partjes gesneden (het sap opvangen)

25 g boter

vinaigrette (4/5 olijfolie en 1/5 basilicumazijn)

zout en peper

De kreeften koken in een court-bouillon en laten afkoelen. Het vlees uit de pantsers halen en in kleine stukjes snijden. De salade wassen, drogen, mengen met de vinaigrette en de stukjes kreeft en over de borden verdelen. De partjes sinaasappel rond de salade schikken. Het gerecht garneren met ganzenleverpastei, kervel, bieslook. Indien gewenst nog een weinig zout en peper toevoegen. Twee soeplepels sinaasappelsap inkoken. De siroop opkloppen met klontjes koude boter en de saus kruiden met peper en zout. Voor het opdienen een weinig sinaasappelboter over de bereiding gieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content