Konijn op Brusselse wijze met een Gueuze Belle Vue sausje

  • Moeilijkheid

Een gerecht op Brusselse wijze: daar drink je een Gueuze Belle Vue bij.

Voor 4 personen

konijn van ongeveer 2 kg

olijfolie

1 flesje Gueuze Belle-Vue

1/2 l kippenbouillon

1 kruidnagel

60 ml room

2 koffielepels kappertjes

2 sjalotjes

2 bakjes champignons

2 koffielepels mosterd

enkele nootjes boter

bloem

Bereiding

1. Snijd het konijn in stukken en rol het tweemaal in de boter.

2. Laat het goudbruin kleuren in warme olijfolie. Haal het konijn van het vuur, doe het teveel aan olie weg en blus de braadpan met water. Bewaar de bekomen jus.

3. Bak de fijngesneden sjalotjes in wat boter. Leng aan met Gueuze Belle-Vue, de kippenbouillon, de bekomen blus-jus, en parfumeer met een kruidnagel. Verwarm tot het kookpunt, voeg de schouders en konijnenbouten toe, en na 30 minuten het ruggenstuk. Laat gedurende 75 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Haal het konijn uit de braadpan en zeef het kookvocht. Voeg er 60 ml room aan toe en herleid tot de helft. Bak de champignons gedurende 5 minuten in warme boter.

4. Voeg het konijn, de champignons en de kappertjes ongeveer 10 minuten voor het opdienen toe aan het sausje. Breng het net voor het serveren op smaak met 1 à 2 koffielepels mosterd en wat room. Opgelet: laat het niet meer koken! Proef of de saus voldoende kruidig is maar normaliter zorgen de mosterd en de kappertjes voor een voldoende pittige smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content