Basic kippensoep

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 2 ontvelde kippenfilets
  • 2 kippenvleugels
  • 8 wortels
  • 4 rapen
  • 2 takjes selder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout en zwarte peper
Bereiding
  1. Schenk de gevogeltebouillon in een grote pan. Voeg de filets en de vleugels toe. Kook 30 minuten op een laag pitje.
  2. Schep vervolgens het vlees uit de pan en voeg de geschilde en in vieren gesneden wortels en rapen, de in zes gesneden selder en de laurierblaadjes toe. Bestrooi met peper en zout en laat nog 30 min. op het vuur staan.
  3. Snij het vlees in reepjes en doe ze aan het einde van de kooktijd in de pan. Breng de kippensoep op smaak en dien op met een scheutje olijfolie erdoor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content