Voor 4:
2 kipfilets
3 el arachideolie
50 g licht getoaste en gezouten pompoenpitten
80 g tofoe (sojakaas)
3 el mayonaise
2 el ketchup
1 el licht pikante chilisaus
1 el limoensap of yuzusap indien beschikbaar
gemengde peper en grof zeezout
150 gemengde krokante, fijngesneden sla
8 taco’s
1 gele pompelmoes
Bak de kipfilets kort en krachtig in arachideolie. Laat afkoelen en snij in kleine stukjes. Toast de pompoenpitten in een hete pan tot ze lichtbruin kleuren. Snij de tofoe in blokjes van dezelfde grootte als die van de kip. Meng de mayonaise, ketchup, chilisaus samen met het limoensap tot een liquide dressing. Kruid met gemengde peper en zeezout.
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij met een scherp mesje de partjes uit zonder vliesjes of pitten (Ã vif). Verwarm (indien mogelijk, maar niet noodzakelijk) de taco’s in een hete oven. Meng de stukjes kip, tofoe, pompoenpitten en dressing door de gemengde en fijngesneden sla en vul daarmee de taco’s op.
Garneer het bord en de taco’s met een paar pompelmoespartjes voor een extra frisse, zachtbittere toets.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier