Voor 4 personen
- 2 kipfilets
- 3 el arachideolie
- 50 g licht getoaste en gezouten pompoenpitten
- 80 g tofoe
- 3 el mayonaise
- 2 el ketchup
- 1 el licht pikante chilisaus
- 1 el limoen- of yuzusap
- gemengde peper en grof zeezout
- 150 gemengde krokante, fijngesneden sla
- 8 taco’s
- 1 gele pompelmoes
Bereiding
- Bak de kipfilets kort en krachtig in arachideolie. Laat afkoelen en snij in kleine stukjes.
- Toast de pompoenpitten in een hete pan tot ze lichtbruin kleuren. Snij de tofoe in blokjes van dezelfde grootte als de kip.
- Meng de mayonaise, ketchup, chilisaus samen met het limoensap tot een liquide dressing. Kruid met gemengde peper en zeezout.
- Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij met een scherp mesje de partjes uit zonder vliesjes of pitten (à vif).
- Verwarm de taco’s in een hete oven of pan. Meng de stukjes kip, tofoe, pompoenpitten en dressing door de gemengde en fijngesneden sla en vul daarmee de taco’s op.
- Garneer het bord en de taco’s met een paar pompelmoespartjes voor een extra frisse, zachtbittere toets.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier