Voor 4:

1 kg kerstomaten

2 l gevogeltebouillon

2 grof gehakte knoflooktenen

2 fijngehakte kleine sjalotten

1 kleine, fijngesneden tak bleekselderij

peper en zout

100 g vers krabbenvlees (uit de scharen gehaald)

3 el versgeraspte kokosnoot

verse cocktailsaus (verse mayonaise + ketchup + whisky + halfopgeklopte room)

3 stuks lente-ui

olijfolie

Snij de kerstomaten in twee. Doe in een pan samen met de bouillon, de knoflook, de sjalot en de selderij. Breng aan de kook. Laat zacht gaarkoken. Mix tot een gladde soep en giet door een zeef. Kruid de soep met peper en zout en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Doe de soep in diepe borden. Serveer in het midden een hoopje vers krabbenvlees, gemengd met de kokosnoot en een lepel cocktailsaus. Werk de borden af met een streep olijfolie in de soep, snippers lente-ui en een draai van de pepermolen.

Voor 4: 1 kg kerstomaten2 l gevogeltebouillon2 grof gehakte knoflooktenen2 fijngehakte kleine sjalotten1 kleine, fijngesneden tak bleekselderijpeper en zout100 g vers krabbenvlees (uit de scharen gehaald)3 el versgeraspte kokosnootverse cocktailsaus (verse mayonaise + ketchup + whisky + halfopgeklopte room)3 stuks lente-uiolijfolieSnij de kerstomaten in twee. Doe in een pan samen met de bouillon, de knoflook, de sjalot en de selderij. Breng aan de kook. Laat zacht gaarkoken. Mix tot een gladde soep en giet door een zeef. Kruid de soep met peper en zout en laat ze afkoelen tot lauwwarm.Doe de soep in diepe borden. Serveer in het midden een hoopje vers krabbenvlees, gemengd met de kokosnoot en een lepel cocktailsaus. Werk de borden af met een streep olijfolie in de soep, snippers lente-ui en een draai van de pepermolen.