Kai tom khing (Thaise kippensoep)

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

2 eetlepels olijfolie

1 fijngehakte teen knoflook

350 g in blokjes gesneden kippenborst

1 l water

25 g in plakjes gesneden champignons

2 eetlepels citroensap

2 lenteuitjes

2 kleine, groene chilipepers

vers geraspte gember (of gemberpoeder)

2 eetlepels koriandergroen (blaadjes en stengels van verse koriander)

Verhit de olie in een wok of pan en fruit de knoflook. Doe het kippenvlees in de pan en roerbak gedurende 5 minuten. Laat het vlees een beetje afkoelen en leg het apart.

Doe het water, de plakjes champignons en de stengels van de koriander in de pan en breng alles aan de kook. Laat de soepbasis zachtjes koken en voeg kippenvlees en citroensap toe. Dek af en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Voeg de in dunne plakjes gesneden chilipepers en lenteui toe en breng op smaak met gember. De soep in kommetjes gieten. De korianderblaadjes op het laatste moment over de soep strooien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content