bloedappelsienen
zeste van sinaas, gekonfijt
1/2 dl Picon
250 gr passievruchtensap met sinaassap
1/2 l room
2 eierdooiers
150 g suiker
Bloedsinaasappel schillen à vif (tot op vruchtvlees) en partjes uithalen. /2 l room koken, passievruchtensap koken
6 eierdooiers + 150 g suiker in ruban kloppen. De room erbij roeren. Terug op het vuur en binden tot 70°C en dan pas het passievruchtensap erbij doen, van het vuur af.
Sap van sinaas zeven + Picon naar smaak + suikersiroop (1 l water + 1 kg suiker koken). Gelatine weken en smelten in sap (4 blaadjes voor 1 l sap), partjes sinaas in glas doen samen met de zeste (3 x laten koken, dan in siroop koken). Het sap samen met de gelatine doen. Alks alles is opgesteven, de passievruchtenroom erbij doen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier