Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • dropveters voor de afwerking

Voor de pannenkoekjes:

  • 1,5 dl volle melk
  • 9 eieren
  • 100 g suiker
  • merg van 1 vanillepeul
  • 550 g bloem
  • 50 g gesmolten boter
  • vanille-ijs

Voor de chocoladesaus:

  • 100 g gesuikerde room
  • 40 g grofgehakte pure chocolade
  • 10 g boter

Maak eerst de pannenkoekjes, mix de melk met de eieren, de suiker en het vanillemerg. Voeg de gezeefde bloem toe en als laatste de gesmolten boter. Laat het deeg even rusten en bak er dunne pannenkoekjes van. Laat afkoelen. Vul de pannenkoekjes met vanille-ijs en knoop ze dicht met dropveter. Kook voor de chocoladesaus de room op en giet hem op de grofgehakte chocolade. Laat onder voortdurend roeren smelten en roer er op het einde de boter onder. Serveer bij de gevulde pannenkoekjes.

Maak eerst de pannenkoekjes, mix de melk met de eieren, de suiker en het vanillemerg. Voeg de gezeefde bloem toe en als laatste de gesmolten boter. Laat het deeg even rusten en bak er dunne pannenkoekjes van. Laat afkoelen. Vul de pannenkoekjes met vanille-ijs en knoop ze dicht met dropveter. Kook voor de chocoladesaus de room op en giet hem op de grofgehakte chocolade. Laat onder voortdurend roeren smelten en roer er op het einde de boter onder. Serveer bij de gevulde pannenkoekjes.