Voor 4 personen:
dropveters voor de afwerking
Voor de pannenkoekjes:
1,5 dl volle melk
9 eieren
100 g suiker
merg van 1 vanillepeul
550 g bloem
50 g gesmolten boter
vanille-ijs
Voor de chocoladesaus:
100 g gesuikerde room
40 g grofgehakte pure chocolade
10 g boter
Maak eerst de pannenkoekjes, mix de melk met de eieren, de suiker en het vanillemerg. Voeg de gezeefde bloem toe en als laatste de gesmolten boter. Laat het deeg even rusten en bak er dunne pannenkoekjes van. Laat afkoelen. Vul de pannenkoekjes met vanille-ijs en knoop ze dicht met dropveter. Kook voor de chocoladesaus de room op en giet hem op de grofgehakte chocolade. Laat onder voortdurend roeren smelten en roer er op het einde de boter onder. Serveer bij de gevulde pannenkoekjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier