Gevulde pannenkoek met vanille-ijs en chocoladesaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

dropveters voor de afwerking

Voor de pannenkoekjes:

1,5 dl volle melk

9 eieren

100 g suiker

merg van 1 vanillepeul

550 g bloem

50 g gesmolten boter

vanille-ijs

Voor de chocoladesaus:

100 g gesuikerde room

40 g grofgehakte pure chocolade

10 g boter

Maak eerst de pannenkoekjes, mix de melk met de eieren, de suiker en het vanillemerg. Voeg de gezeefde bloem toe en als laatste de gesmolten boter. Laat het deeg even rusten en bak er dunne pannenkoekjes van. Laat afkoelen. Vul de pannenkoekjes met vanille-ijs en knoop ze dicht met dropveter. Kook voor de chocoladesaus de room op en giet hem op de grofgehakte chocolade. Laat onder voortdurend roeren smelten en roer er op het einde de boter onder. Serveer bij de gevulde pannenkoekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content