Gestoomde vleesdumpling

  • Moeilijkheid

Gestoomde vleesdumpling

Voor ca. 25 dumplings

250 g grof varkensgehakt

3 waterkastanjes

1 el gehakte gember

2 pijpajuin

1 tl lichte sojasaus

1 tl teriyakisaus

2 el aardappelzetmeel

1 el suiker

1 tl Chinese sesamolie

blaadjes van 10 takjes koriander

1 pakje ronde wontonvelletjes (normaal 50 velletjes)

bamboestoommand

ronde antikleefpapiertjes voor in de stoommand (te koop in de oosterse speciaalzaak)

Dipsaus:

2 el lichte sojasaus

1tl mirin

1 tl rijstazijn

Hak de waterkastanjes fijn en roer ze door het gehakt. Snij gember en pijpajuin fijn en meng eveneens, met de rest van de ingrediënten, met het gehakt. Plaats een gevulde eetlepel van het gehakt op een rond velletje en vouw dat als een kelk rond het gehakt. (Bij gebrek aan ronde velletjes kunt u ook vierkante velletjes gebruiken waarvan de hoekjes worden afgesneden). Druk de dumplings zacht aan zodat ze een basis krijgen om op te rusten.

Leg antikleefpapier in de bamboestoommand en leg daarop de dumplings. Zet het deksel erop. Breng water aan de kook in een pot waarop de bamboemand netjes past en laat de dumplings onder deksel 10 minuten stomen.

Meng sojasaus, mirin en rijstazijn tot dip.

Serveer in individuele kleine stoommandjes of op een schotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content