Voor 4:
200 g geparelde gerst
1 flinke handvol basilicumblaadjes en 4 knopjes voor de afwerking
25 g geroosterde pijnboompitten
olijfolie
4 sneetjes ciccioli (soort rillettes van varkensvlees en reuzel)
4 sneetjes prosciutto sambucano
4 sneetjes salame toscano lardellato alla Cinta senese (Toscaanse salami)
taralli finocchio (hartige koekjes met venkelzaad)
raketsla
Breng 1 volume geparelde gerst in 2 volumes gezouten water aan de kook. Laat op zacht vuur ca. 45 minuten garen. Laat tot lauw afkoelen.
Hak de basilicumblaadjes en pijnboompitten met 5 cl olijfolie in de keukenrobot. Kruid met peper en zout. Vermeng met de gerst en schik op de borden met de vleeswaren en wat raketsla. Serveer met taralli-koekjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier