Gerst met pesto en Toscaanse charcuterie

  • Moeilijkheid

Gerst met pesto en Toscaanse charcuterie

Voor 4:

200 g geparelde gerst

1 flinke handvol basilicumblaadjes en 4 knopjes voor de afwerking

25 g geroosterde pijnboompitten

olijfolie

4 sneetjes ciccioli (soort rillettes van varkensvlees en reuzel)

4 sneetjes prosciutto sambucano

4 sneetjes salame toscano lardellato alla Cinta senese (Toscaanse salami)

taralli finocchio (hartige koekjes met venkelzaad)

raketsla

Breng 1 volume geparelde gerst in 2 volumes gezouten water aan de kook. Laat op zacht vuur ca. 45 minuten garen. Laat tot lauw afkoelen.

Hak de basilicumblaadjes en pijnboompitten met 5 cl olijfolie in de keukenrobot. Kruid met peper en zout. Vermeng met de gerst en schik op de borden met de vleeswaren en wat raketsla. Serveer met taralli-koekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content