Geroosterd lam met Guinness
Recept van slager Jack O’Shea (Chop House, Brussel).
Recept van slager Jack O’Shea (Chop House, Brussel).
Nodig
1 lamsbout van 1,5 kg, ontbeend en opgerold
1 el olie of vetstof
1 takje rozemarijn
30 cl Guinness
50 g bruine suiker
20 à 30 cl kalfsfond
zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout. Leg het in een braadslee met een lepel vet. Kleur het op matig vuur tot het mooi goudbruin is. Voeg de rozemarijn en Guinness toe en zet de schotel in de oven. Bedruip het vlees om het kwartier met het vocht en laat 1 uur garen.
Haal de schotel uit de oven, besprenkel het vlees met de bruine suiker. Plaats nog 15 minuten in de oven. Bedruip om de 3 à 4 minuten. Na 75 minuten is het lam medium gaar.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier