Gepocheerde tongrolletjes met asperges op een coulis van tuinkers en spinazie
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
8 grote tongfilets
24 asperges
3,5 dl visfumet
50 g tuinkers
50 g spinazie
1 dl Noilly Prat
3 dl verse room
40 g boter
citroensap
peper en zout
Court-bouillon :
1 l water
1/2 glas witte wijn
1 grofgesneden uitje
1 grofgesneden stengel bleekselder
De asperges schoonmaken en enkele minuten in gezouten water koken (de groente mag nog niet beetgaar zijn). Rol de punten in de tongfilets en stoom de rolletjes gaar boven een court-bouillon (water, witte wijn, grofgesneden ui en bleekselder). Bereid de saus : 1/2 dl visfumet mixen met de schoongemaakte tuinkers en spinazie. Het mengsel in een puntzeef gieten en het vocht opvangen. 3 dl visfumet en 1 dl Noilly Prat tot 3/4 inkoken. Verse room toevoegen en tot 1/4 inkoken. De pan van het vuur nemen en klontjes harde boter door de saus kloppen. Tenslotte het vocht van de tuinkers en spinazie door de saus roeren. De saus op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Schep de warme saus op voorverwarmde borden en schik er 2 tongrolletjes op. Versier de bereiding eventueel met snippers tomaat.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier