Gepocheerde peer met ganache, pistache en peperkoek

Voor 4:

Voor 4:

Vanillesaus:

5 dl melk

1 vanillepeul

4 eierdooiers

70 g suiker

Peren:

4 Doyenné-peren

1 fles droge witte wijn

150 g suiker

1 vanillepeul

1 kaneelstok

5 jeneverbessen

2 kruidnagels

Ganache:

80 g pure chocolade

0,5 dl melk

75 g boter

Afwerking:

8 el gehakte pistachenoten

2 sneden peperkoek

Saus: breng melk met vanille aan de kook. Klop de eierdooiers met suiker luchtig in een kom. Verwijder de vanillepeul uit de melk en giet al roerend bij de suiker. Zet op zacht vuur. Roer tot de saus licht bindt, neem van het vuur. Laat 1 dag rijpen in de ijskast.

Schil de peren, laat er de stelen aan. Kook de wijn met suiker en specerijen, voeg de peren toe. Kook voor Â3/4 gaar. Laat afkoelen in het kookvocht.

Smelt voor de ganache de chocolade in de melk. Haal onmiddellijk van het vuur wanneer alle chocolade is gesmolten en roer er de boter in klontjes onder. Laat 1 uur afkoelen.

Haal met een appelboor langs de onderkant van de peren het klokhuis eruit. Vul die ruimte op met ganache. Wentel de peren in de pistachenoten en zet 5 minuten in een oven van 180°C. Zet op borden, lepel rondom vanillesaus en werk af met een driehoek peperkoek, in boter gebakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content