Gemarineerde konijnrug en tweekleurig sausje met groententorentje

2 konijnenruggen

2 konijnenruggen

1 sjalot

tijm, laurier

5 dl sterke vleesfond

Â1/2 courgette

1 teentje look

50 gr boter

4 dl kriek

1 wortel

8 dl room

2 aardappelen

Â1/2 wortel

1 preistaaf

50 gr gemalen kaas

Marineer de konijnenruggen de dag voordien met kriek, fijn gesneden wortel en sjalot, laurier en tijm en haal hen de dag nadien van het been. Hak het been in kleine stukjes en bak deze even aan, bevochtig met de vleesfond, breng aan de kook en voeg dan de doorgezeefde marinade toe. Verdeel de saus in twee en werk 1 deel af met 3 dl ingekookte room. Versnijd de aardappelen, courgette, wortel en prei in flinterdunne schijfjes en leg deze in een met olie en met look ingewreven pirex pan. Overgiet met room en kruid met peper, zout en nootmuskaat, werk af met een beetje gemalen kaas. Gaar dit gedurende 45 minuten in de oven. Gaar de konijnenrugfilet in een braadpan. Versnijd de groentegratin in cilindervormige delen en leg in het midden van het bord. Leg hierrond de versneden konijnenrug en werk af met de lichtkleurige saus en de donkerkleurige saus. Gebruik eventueel als extra garnituur enkele aardappelchips, courgettechips en wortelchips.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content