Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei

2459703

Voor 4:

Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei

Voor 4:

600 g varkensgehakt

boter

peper en zout

1 kl komijnpoeder

4 dl passata

tabasco

worcestersaus

5 eieren

scheut room

brood

Rol kleine balletjes van het gehakt. Bak langs alle kanten aan in boter, kruid met peper, zout en komijnpoeder en voeg de passata toe. Laat 5 minuten goed doorstoven en kruid met tabasco en worcestersaus.

Maak roereieren in een aparte pan. Smelt boter, breek de eieren in de pan en bak al roerend gaar. Roer er op het einde een scheut room door. Snij de roereieren in stukken en doe bij de gehaktballen. Serveer met brood.

* Een variatie op de Marokkaanse bereiding ‘kefta’. Eventueel kan men lamsgehakt in plaats van varkensgehakt gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content