Nodig voor 4 personen:
500 g kipfilet
200 g rode currypasta
3 blikken kokosmelk van elke 250 ml
200 g gemalen citroengras
2 soeplepels grof gehakte en gebakken ongezoute pinda’s
1 soeplepel knoflook
2 soeplepels vissaus
2 soeplepels sojaolie
peper en zout
Snijd de kippenfilet in plakjes. Maak de marinade met de gemalen citroengras. Voeg er g0 g rode currypasta, een halve blik kokosmelk, de vissaus, peper en zout en suiker aan toe. Laat de kip hierin een half uurtje marineren.
Verhit voor de pindasaus, olie in de wok, en bak hierin de look goudgeel. Bak de rode curry en de pinda’s mee en roer voortdurend om. Blus met de rest van de kokosmelk. Breng op smaak met vissaus, suiker, peper en zout.
Neem de kip uit de marinade en laat uitlekken. Rijg het vlees aan saté-stokjes en bak of grill ze bruin. Serveer de kip met de saus er bovenop. Geef er een slaatje of groentjes bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier