Hazenrug met rodekool en akkerchampignons

© iStock

In het wildseizoen kun je mooi gegrilde hazenrug serveren met appel, rodekool, akkerchampignons en een lekkere wildsaus. Dit recept lukt gegarandeerd.

Voor 4 personen
  • 1/4 rodekool
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 1 el rodewijnazijn
  • 8 appelen
  • 2 el suiker
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 250 g kleine akkerchampignons
  • 1/2 bosje platte peterselie, grofgesneden
  • 2 Belgische hazenruggen
  • 1 el tijmolie
  • 2 dl bruine wildjus
  • 1 el Tierentynmosterd
  • 1 appel in schijven van 1 cm dik
  • 1 kl honing
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de rodekool en de ui fijn. Stoof enkele minuten in boter, voeg rodewijnazijn toe. Laat op een zacht vuur onder deksel gaar sudderen. Snij de geschilde appelen in stukken en stoof aan in boter. Voeg suiker toe. Laat onder deksel op een zacht vuur tot compote sudderen.
  2. Voeg de appelmoes bij de rode kool en laat nog 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Borstel de akkerchampignons. Snijd sjalot en look fijn. Stoof de sjalot aan en voeg de akkerchampignons toe. Laat kort bakken. Voeg de look en grofgesneden platte peterselie toe. Kruid met peper en zout.
  3. Fileer de hazenruggen en ontvlies de filets. Kruid met peper en zout. Strijk in met tijmolie en grilleer kort in een grillpan. Plaats nog even in een oven van 180 °C.
  4. Verwarm de bruine wildjus, werk af met mosterd, peper en zout. Monteer de saus met een klontje koude boter. Bak de schijven appel in boter en laat karamelliseren met honing.
  5. Versnijd de hazenrug en schik op de borden met de appel, rodekool, akkerchampignons en de wildsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content