Voor 4 personen:
4 kardoenstelen
2 wortelen
1 ui
1/4 knolselderij
kalfsfond
enkele salieblaadjes
enkele jeneverbessen
scheutje porto
2 wilde eenden
200 g boschampignons
klontje boter
enkele lente-uitjes, fijngehakt
gehakte verse peterselie
Maak de kardoenstelen schoon en snij de harde delen weg. Kook de stelen in een blanc half gaar. Snij de wortelen, ui en knolselderij in brunoise (kleine blokjes) en stoof deze gaar. Doe de groentebrunoise in een ovenschaal, leg de kardoenstelen erop en giet er kalfsfond bij tot de groenten onderstaan. Werk af met salie, jeneverbessen en porto. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 35 à 40 minuten in een oven op 200°C. Braad de eenden 13 minuten op 220°C. Haal ze uit de oven en laat even rusten. Bak de boschampignons in de boter en werk af met lente-uitjes en peterselie. Schik de kardoen in het midden van een diep bord en leg hierop de wilde eend. Giet het braiseervocht erover en garneer met de boschampignons.
Recept: Wouter Keersmaekers – De Schone van Boskoop
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier