
Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas
Serveer als hoofdgerecht (met stokbrood) of als bijgerecht bij een groot stuk vlees.
Voor 4 personen
2 middelgrote venkelknollen
het sap van 1 citroen
peper en zout
100 g gerookt spek (in repen)
4 dl gevogeltebouillon
instant bindmiddel
Parmezaanse kaas
Bereiding
1. Snijd de venkelknollen overlangs in tweeën en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water met het sap van 1 citroen. Laat nadien uitlekken en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout.
2. Bak het spek in een droge pan krokant. Kook de bouillon in tot de helft en bind met instant bindmiddel, kruid met peper en zout. Doe het spek bij de saus.
3. Rasp Parmezaanse kaas over de venkel en giet de saus rondom. Braad gedurende 20 min. in een oven van 200 °C en serveer als hoofdgerecht (met stokbrood) of als bijgerecht bij een groot stuk vlees.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier