1 ananas
1 l water
800 gr suiker
Saffraan
Moscovado suiker
Kokosmelk
4 gelatineblaadjes
Voor het mosterdijs:
15 eigelen
200 gr suiker
1l melk
80 gr Savora mosterd
Mespuntje curry
200 gr room
Schil de ananas en verdeel de vrucht in lange partjes
Pocheer de ananas in siroop (1 l water en 800 g suiker ) en saffraan.
Bak de ananas dan bruin in moscovado suiker.
Meng kokosmelk en 4 blaadjes gelatine per liter vloeistof (geweekte gelatine oplossen in lauwwarme melk), giet dit in een sifon, steek er per liter vloeistof 3 cartouches op en laat de fles horizontaal 6 uur rusten.
Mosterdijs: de eigelen en de suiker bijeen kloppen, 1 l kokende melk bijvoegen en binden op een laag vuur. Voeg nu 80 g Savora mosterd toe en een mespuntje curry, doe er eventueel 200 g room bij, dat maakt de crème smeuïger.
Leg de gebakken ananas op een bord, schik er enkele ijsroom bolletjes bij, spuit de kokosmelk op het bord en geef er een klassiek kletskopkoekje bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier