Ingrediënten

Voor 8 stuks:

  • 8 spiesjes
  • 16 stukjes dungesneden rauwe ham
  • 32 salieblaadjes
  • 32 gamba's (of scampi's)
  • 24 kersttomaatjes
  • olijfolie of boter
  • 1 teen knoflook

Dipsaus:

  • 1/2 ketchup
  • 1/2 chutney van mango

Verwijder het vet van het spek en leg de plakjes op een plank. Haal de staarten uit het pantser en bak ze met wat uitgeperste knoflook in olie of boter. Leg op elke gambastaart een blaadje salie en wikkel er een plakje spek rond. Steek de staarteb met de tomaatjes aan houten spiesjes. Meng ketchup en chutney. Serveer de pennen met een kommetje dipsaus.

Verwijder het vet van het spek en leg de plakjes op een plank. Haal de staarten uit het pantser en bak ze met wat uitgeperste knoflook in olie of boter. Leg op elke gambastaart een blaadje salie en wikkel er een plakje spek rond. Steek de staarteb met de tomaatjes aan houten spiesjes. Meng ketchup en chutney. Serveer de pennen met een kommetje dipsaus.