Ingrediënten

Voor 8:

Voor de meringue:

  • 200 g eiwit
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g glazuursuiker

Voor de slagroom:

  • 150 g suiker
  • Â1/2 l room
  • merg van een vanillepeul

Voor de bananenmoes:

  • 4 bananen
  • 2 limoenen (schil en sap)

Voor de meringue:

klop het eiwit heel stijf. Roer er dan, lichtjes kloppend, de poedersuiker en daarna de glazuursuiker door. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een vel bakpapier. Laat ze in de oven een hele nacht bakken op de laagst mogelijke temperatuur. De meringues mogen niet gekleurd zijn, maar wel knapperig.

Voor de slagroom:

klop de room met de suiker en de vanille niet al te stijf. Breek de meringues in stukken en meng ze met de slagroom.

Voor de bananenmoes:

plet 3 bananen met een vork en meng ze met Â3/4 van het limoensap. Voeg er (een deel van) de limoenschil bij (die u vooraf driemaal hebt geblancheerd).

Snij de resterende banaan in schijfjes en besprenkel met wat limoensap om verkleuren te voorkomen. Stel dan het dessert samen.

Schik in individuele schaaltjes wat bananenmoes op de bodem. Schep daarbovenop voorzichtig 2 eetlepels meringue met slagroom, versier met enkele schijfjes banaan en strooi er wat limoenschil over. Dien meteen op.

Voor de meringue:klop het eiwit heel stijf. Roer er dan, lichtjes kloppend, de poedersuiker en daarna de glazuursuiker door. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een vel bakpapier. Laat ze in de oven een hele nacht bakken op de laagst mogelijke temperatuur. De meringues mogen niet gekleurd zijn, maar wel knapperig.Voor de slagroom:klop de room met de suiker en de vanille niet al te stijf. Breek de meringues in stukken en meng ze met de slagroom. Voor de bananenmoes:plet 3 bananen met een vork en meng ze met Â3/4 van het limoensap. Voeg er (een deel van) de limoenschil bij (die u vooraf driemaal hebt geblancheerd).Snij de resterende banaan in schijfjes en besprenkel met wat limoensap om verkleuren te voorkomen. Stel dan het dessert samen.Schik in individuele schaaltjes wat bananenmoes op de bodem. Schep daarbovenop voorzichtig 2 eetlepels meringue met slagroom, versier met enkele schijfjes banaan en strooi er wat limoenschil over. Dien meteen op.