Eton Mess met banaan

Eton Mess banaan
© Getty
Voor 8 personen
Meringue
  • 200 g eiwit
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g glazuursuiker
  • Voor de slagroom:
  • 150 g suiker
  • 1/2 l room
  • merg van een vanillepeul
Bananenmoes
  • 4 bananen
  • 2 limoenen (schil en sap)
Bereiding
  1. Meringue: klop het eiwit heel stijf. Roer er dan, lichtjes kloppend, de poedersuiker en daarna de glazuursuiker door. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een vel bakpapier. Laat ze in de oven een hele nacht bakken op de laagst mogelijke temperatuur. De meringues mogen niet gekleurd zijn, maar wel knapperig.
  2. Slagroom: klop de room met de suiker en de vanille niet al te stijf. Breek de meringues in stukken en meng ze met de slagroom.
  3. Bananenmoes: plet 3 bananen met een vork en meng ze met Â3/4 van het limoensap. Voeg er (een deel van) de limoenschil bij (die u vooraf driemaal hebt geblancheerd).
  4. Snij de resterende banaan in schijfjes en besprenkel met wat limoensap om verkleuren te voorkomen. Stel dan de Eton Mess samen. Schik in individuele schaaltjes wat bananenmoes op de bodem. Schep daarbovenop voorzichtig 2 eetlepels meringue met slagroom. Versier de Eton Mess met enkele schijfjes banaan en strooi er wat limoenschil over. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content