Crêpes suzette, nieuwe stijl

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Pannenkoekjes die overgoten zijn met een heerlijke zelfgemaakte saus. Het toetje waar iedereen verzot op is.

Voor 4 personen

100 g bloem

snufje zout

1 ei

1 eierdooier

2 dl melk

1 dl water

75 g boter, gesmolten

Voor de saus:

2 sinaasappels

1 roze grapefruit

1 gele grapefuit

1 citroen

75 g boter

50 g suiker

2 el Grand Marnier

1 el gekonfijte citroenschil

1 el gekonfijte sinaasappelschil

1 potje mascarpone

Bereiding

1. Zeef bloem en zout in een kom. Voeg ei, dooier, melk, water en 25 g boter toe. Roer tot een glad beslag en laat 30′ rusten.

2. Saus: verwijder schil en witte vliezen van alle vruchten behalve de citroen. Snijd nu de segmenten weg boven een kom om het sap op te vangen. Knijp het overblijvende vruchtvlees uit en zeef het sap in een pannetje. Voeg het sap van de citroen toe en zet op matig vuur. Laat er boter en suiker bij smelten. Zet het vuur wat hoger als de suiker is opgelost en laat met een derde inkoken. Neem de pan van het vuur en voeg de alcohol en gekonfijte schilletjes toe. Zet opzij.

3. Verhit boter in een kleine pan en bak dunne pannenkoeken. Doe daarna de saus in een grote braadpan en breng langzaam aan de kook. Leg een pannenkoek in de pan en bedek hem met saus. Vouw de pannenkoek in vieren en duw hem naar de rand van de pan. Herhaal met de volgende drie pannenkoeken. Doe dit tot alle pannenkoeken op zijn.

4. Giet de resterende saus over de pannenkoeken en verdeel over vier borden. Dien op met citrussegmenten en een lepel mascarpone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content