Ingrediënten

Voor 1 taart :

  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • snuif zout
  • 175 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 dl volle melk
  • boter
  • 450 g verse donkere kersen (met pit) of 1 grote bokaal
  • krieken op sap (uitgelekt)

Meng bloem, eieren, zout, suiker en vanillesuiker met elkaar. Klop er de melk straalsgewijs door tot een homogeen beslag. Giet in een met boter bestreken ronde bakvorm en verdeel de kersen erover. Bak 35 minuten in een oven van 200°C. Laat afkoelen en serveer.

Tip

Clafoutis wordt in zijn streek van herkomst, de Franse Limousin, steevast gemaakt met kersen mét pit. De pitten geven de taart extra diepgang.

Meng bloem, eieren, zout, suiker en vanillesuiker met elkaar. Klop er de melk straalsgewijs door tot een homogeen beslag. Giet in een met boter bestreken ronde bakvorm en verdeel de kersen erover. Bak 35 minuten in een oven van 200°C. Laat afkoelen en serveer. Tip Clafoutis wordt in zijn streek van herkomst, de Franse Limousin, steevast gemaakt met kersen mét pit. De pitten geven de taart extra diepgang.