Chocoladebrownie met amandelen, peer met sinaasappel, ijs van melkconfituur

  • Moeilijkheid

voor het ijs:

250 g melk

200 g room

5 dooiers

150 g melkconfituur

50 g suiker

voor de brownie:

145 g chocolade callets 70%

260 g boter

4 eieren

140 g bloem

125 g gehakte amandelen

voor de sinaasappelcrème:

150 g room

100 g sinaasappelsap

50 g suiker

60 g dooiers

voor de crumble:

70 g amandelpoeder 50/50

130 g bloem

35 g cassonade

20 g bloemsuiker

85 g boter

bladerdeeg

suikerwater met citroen

1 sinaasappel

Brownies: chocolade callets laten smelten op een zacht vuurtje. Boter op kamertemperatuur in de mixer/blender wit laten kloppen. Dan de eieren toevoegen. Als alles goed gemengd is de suiker erbij doen. Daarna verder met de hand de bloem erbij mengen. Voeg de amandelen en de gesmolten chocolade toe. Verwarm de oven op 200°C. Het deeg uitstrijken op ongeveer 2 cm dikte en laten bakken gedurende 30 min

Sinaasappelroom: een crème anglaise maken. Het sinaasappelsap bij de suiker roeren en zo op de gebruikelijke wijze een crème anglaise maken. IJs: een klassieke crème maken met de melkconfituur en tot ijsroom draaien. De brunoise van peertjes wordt gekookt in suikerwater en citroen, gemengd met geraspte sinaasappelschil

Dresseren: streepje melkconfituur, streepje sinaasappelcrème, stukje brownie met stukjes peer erop en wat nootjes, een bolletje ijs en een stokje gemaakt van bladerdeeg en suiker.

Recept: Peter Coucquyt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content