Chocolade, vanille en koffie
17-01-2012, 15:59
Bijgewerkt op: 05-09-2023, 17:19
Voor 4 personen
Koffiecrème
- 2 ristretto’s (± 50 ml)
- 30 g suiker
- 200 g mascarpone
- Ganache koffie en chocolade:
- 170 g slagroom
- 20 g koffie
- 180 g couverturechocolade (puur)
Chocoladekrokant
- 80 g fondantsuiker
- 40 g glucose
- 40 g gesmolten chocolade
Cacaocrumble
- 100 g zachte boter
- 100 g amandelpoeder
- 100 blonde cassonade
- 1 g zout
- 90 g bloem
- 15 g cacaopoeder
Cacao spongecake
- 80 g amandelpoeder
- 80 g suiker
- 20 g bloem
- 20 g cacao
- 80 g dooier
- 125 g eiwit
- vanilleroomijs
Bereiding
- Kook koffie met suiker. Koel af en meng met mascarpone. Warm room en koffie tot kookpunt, giet op de couverturechocolade, meng, doe in spuitzak, laat afkoelen.
- Kook fondant en glucose tot 155°C, koel tot 130°C, voeg chocolade toe. Stort uit, laat harden, mix tot poeder, strooi uit . Smelt in de oven op 140°C, koel af, breek in stukken.
- Verwarm de oven op 150°C, kneed de crumble-ingrediënten tot deeg. Rol uit op matje en bak 10 min. Verkruimel. Mix ingrediënten voor cake. Laat afgedekt rusten.
- Zeef, giet in sifon (2 gaspatronen). Schud en spuit in plastic beker (1/3 vol). Gaar 30 sec. in microgolf, draai bekertje en laat afkoelen. Pluk cake voor decoratie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier