Carpaccio van sint-jakobsvruchten met schuimwijn en passievrucht
28-11-2017, 13:58
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:44
Ingrediënten Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 sint-jakobsschelpen
- 1 passievrucht
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 3 el schuimwijn
- 2 takjes dille
Bereiding
- Haal de sint-jakobsnoten uit de schelpen, spoel en dep droog. Zet 15 minuten in de diepvriezer. Was vier halve schelpen en droog af.
- Halveer de passievrucht en schep er het vruchtvlees uit met een lepeltje. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
- Meng het vruchtvlees van de passievrucht in een kommetje met de geraspte schil en het sap van de limoen, de olijfolie en de schuimwijn.
- Snij de sint-jakobsnoten horizontaal in drieën en schik in de schelpen. Lepel er de marinade over en kruid lichtjes met fleur de sel. Zet 15 minuten koel weg.
- Werk de carpaccio van sint-jakobsnoten vlak voor het serveren af met plukjes dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier