Cake met chocolade-ijs, sinaasappel en pecannoten

Cake met chocolade-ijs, sinaasappel en pecannoten
© Getty

Voor 4 personen

  • 4 plakken cake
  • 2 dl versgeperst sinaasappelsap
  • 4 el pecannoten
  • verse munt
  • eventueel frambozencoulis

Voor het chocolade-ijs

  • 5 dl volle melk
  • 1 vanillepeul
  • 50 g cacaopoeder
  • 5 eierdooiers
  • 165 g suiker
  • 5 dl room

Bereiding

  1. Breng de melk met de opengesneden vanillepeul en het cacaopoeder aan de kook. Roer de eierdooiers los met de suiker. Giet een deel van de kokende melk op het suikermengsel. Roer goed door elkaar en giet bij de rest van de melk.
  2. Roer op zacht vuur tot een glad gebonden saus en roer van het vuur verder koud. Voeg de room toe en zet koud weg. Laat een nacht rijpen, haal er de vanillepeul uit en draai er ijs van.
  3. Drenk de plakken cake in het sinaasappelsap en schik op de borden. Leg er een bol ijs op. Hak de pecannoten grof en strooi over het ijs. Versier met munt en eventueel een streep frambozencoulis.

Tip: vlak voor het ijsdraaien kun je ook nog chocoladeschilfers toevoegen aan het mengsel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content