Voor 4 personen
- 1 kokosnoot
- 100 g bloem
- 25 g lichtbruine suiker
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl gedroogde gist
- 50 g geraspte kokos
- 2 dl lauwe kokosmelk
- 1 el bruine rum
- 2 eieren
Voor de afwerking
- 1 ananas
- zonnebloemolie
- 25 g boter
- 2 el suiker
- tarwesiroop
Bereiding
- Prik gaatjes in de ‘ogen’ van de kokosnoot en laat het vocht eruit lopen. Maak het vruchtvlees los van de schil en bewaar voor later. Zeef de bloem, suiker, zout en gist in een kom. Voeg de geraspte kokos toe. Zeef het kokosvocht in een maatbeker en voeg voldoende kokosmelk toe om een totaal van 2 dl vocht te verkrijgen. Doe dit in een pannetje met de rum en verwarm tot lauwwarm.
- Splits de eieren. Roer de kokosmelk door de bloem en voeg ook de eierdooiers toe. Dek de kom af en zet 1 uur op een warme plaats. Schil de ananas in zijn geheel en verwijder de ogen. Snij de vrucht in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern. Snij elk kwart in de lengte in drie stukken. Zet opzij.
- Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door het beslag. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een grote pan en doe per blini enkele eetlepels beslag in de pan. Bak de blini’s 2 minuten aan elke kant en hou ze warm tot al het beslag op is. Laat de boter smelten in de pan en voeg de ananas toe. Strooi de suiker over het fruit en bak op hoog vuur tot de ananas karameliseert.
- Haal met een dunschiller repen van het vruchtvlees van de kokosnoot. Verdeel de blini’s over vier borden en serveer ze met de ananas, kokos en tarwesiroop.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier