Beekridder met champignons

A caught char. © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

De beekridder of trekzalm is een heerlijke zoetwatervis die verwant is aan de zalm.

Voor 4 personen

4 vissen

50 g boter

30 g champignons

20 cl droge witte wijn

1 citroen

10 cl dubbele room

1 takje citroentijm

zout, peper

Bereiding

1. Maak de vissen schoon en verwijder de vinnen. Spoel ze voorzichtig af. Let op want het vlees is teer. Laat ze uitlekken en droog ze af. Zout en peper de binnen- en de buitenzijde van de vissen. Leg ze in een grote ingevette ovenschotel.

2. Maak de champignons zorgvuldig schoon en snijd ze fijn. Laat ze 5 minuten opkomen in de rest van de boter, in een pan zonder deksel. Doe de witte wijn erbij, meng goed en voeg het citroensap en de verse room toe. Bestrooi met citroentijm. Breng op smaak met zout en peper.

3. Giet deze saus over de vissen en plaats 20 minuten in een oven die voorverwarmd werd op 200 °C (th.8). Overgiet de vis tijdens het braden regelmatig met de saus.

4. Dien heet op in de ovenschotel, met zelfgemaakte aardappelpuree – gekruid met citroentijm – of puree van witte bonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content