Ingrediënten

Voor vier personen

VOOR HET GEBAK

3 eieren, 80 g bloem, 80 g suiker, 1 vel transferpapier met rode stippen

VOOR DE BAVAROIS

60 g griessuiker, 20 cl melk, 4 gelatineblaadjes (samen 8 g), 30 g koude volle room, 40 cl frambozencoulis, 40 g bloemsuiker, enkele rode vruchten (frambozen, rode bessen, ...)

Bereiding

  1. Maak eerst het gebak. Splits 2 eieren. Breek het derde ei in een mengkom en klop het los met de eidooiers en de suiker. Meng er geleidelijk de bloem door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze heel voorzichtig door het beslag.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij uit het transferpapier stroken van 3 à 4 cm hoog en bekleed hiermee de binnenkant van 4 inox serveerringen. Giet er deeg in tot aan de bovenrand van het papier. Bak 8 à 10 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
  3. Laat voor de bavarois 3 blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm 5 cl van de frambozencoulis in een kookpan. Knijp de gelatine uit en roer hem door de warme coulis. Voeg daarna nog 25 cl coulis toe.
  4. Klop de room met de bloemsuiker tot slagroom en spatel die voorzichtig door het frambozenmengsel. Schep deze mousse op de gebakbodems en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Laat het resterende blaadje gelatine weken in koud water. Verwarm de rest van de frambozencoulis, knijp de gelatine uit en roer hem door de coulis. Laat wat afkoelen en lepel dan over de bavarois. Zet nog minstens 1 uur in de koelkast.
  6. Hou net voor het serveren de punt van een mes onder lauw water en laat het dan rondom de binnenkant van de serveerringen glijden om de taartjes los te maken. Verwijder de strook papier. Werk de bovenkant van de taartjes af met vers fruit en serveer meteen.
Voor vier personenVOOR HET GEBAK 3 eieren, 80 g bloem, 80 g suiker, 1 vel transferpapier met rode stippen VOOR DE BAVAROIS 60 g griessuiker, 20 cl melk, 4 gelatineblaadjes (samen 8 g), 30 g koude volle room, 40 cl frambozencoulis, 40 g bloemsuiker, enkele rode vruchten (frambozen, rode bessen, ...)