Appelgratin met amandelen

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

4 appels (Golden)

3 eetlepels acaciahoning

200 g room

3 eierdooiers

1 koffielepel maïszetmeel

1 1/2 eetlepel amandelpoeder

2 eetlepels fijne suiker

30 g amandelschilfertjes

2 eetlepels bloemsuiker

De appels schillen en de klokhuizen verwijderen. Het vruchtvlees in stukken van 1 cm snijden. De honing opwarmen in een grote vuurvaste schotel (eventueel een snuifje kaneel toevoegen). De stukken appel al roerende opwarmen in de gekaramelizeerde honing. De slagroom mengen met de dooiers, 2 eetlepels fijne suiker, amandelpoeder en maïszetmeel. Het mengsel over de stukjes appel gieten. Bestrooien met amandelschilfertjes en 15 minuten in een warme oven plaatsen. Met bloemsuiker bestrooien en 5 minuten laten gratineren. Warm of lauw opdienen.

Bij de appelgratin kan men bolletjes ijs of een kommetje half opgeklopte slagroom serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content