Amerikaanse rijstkoekjes

Voor 4:

Voor 4:

1 zakje Bosto Rice Flakes

75 cl melk – 3 eieren – 100 g Anco Zelfrijzende Bloem

1 zakje vanillesuiker – 1 snuifje zout

5 eetlepels suiker

2 koffielepels gesmolten boter

1 snuifje kaneelpoeder

100 g boter

4 eetlepels geroosterde en grof gemalen amandelen

1 flesje karamelsaus – peren uit blik

Breng de melk aan de kook met vanillesuiker en zout. Voeg de rijstvlokken toe en laat onder deksel 6 à 8 minuten koken op zacht vuur. Splits de eieren, klop de eiwitten tot sneeuw. Meng de dooiers met de gesmolten boter, kaneel, gezeefde bloem en suiker en roer deze struif door de afgekoelde rijst. Spatel ook het eiwitsneeuw erdoor. Vorm met je handen platte koekjes van 1,5 cm dik. Bak ze in hete boter aan beide kanten goudbruin en wentel ze meteen na het bakken door de gemalen amandelen. Serveer met karamelsaus en peren uit blik.

Serveer de helft van de koekjes nu warm als dessert en stop de andere helft in een koekblik voor later.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content